Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Možno ste pálenku už vypili, ale pre budúcnosť.
Do nádoby nalejte pálenku a primiešajte asi200-250g aktívneho uhlia na 10 litrov. Treba to asi 5 min miešať a potom nechať usadiť. Čím dlhšie tým bude filtrácia jednoduchšia. Potom to treba pomocou hadičky stiahnuť do druhej nádoby tak, aby zostal uholný kal v prvej nádobe. Získanú zmes treba ešte odfiltrovať cez jemný papierový laboratórny filter, ktorý dáte do lievika (trychtýř) Ak má zákal dajte do lievika aj 3 filtre súčasne a opakujte to viackrát. Ak nemáte laboratórne filtre môžete použiť aj kávové papierove filtre, ale 4-5 súčasne. Ide to pomaly, ale dá sa to vyčistiť.
Pozor! Spolu so zápachom sa odstráni aj aróma destilátu. Tú potom musíte dorobiť kupovanou prírodnou esenciou.