Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zřejmě tu jde o malý omyl. Kvasinky alkohol nevytvářejí, jenom přeměňují zkvasitelné složky kvasu na alkohol. Vyjdeme-li z předpokladu, že v kvasu je dostatek zkvasitelných složek, pak kvašením je přepracováno tolik těchto složek na alkohol, kolik alkoholu kvasinky snesou. Turbokvasinky by tedy mohly přepracovat více zkvasitelných složek a nechat jich méně v kvasu. Co se týká teploty, pak závisí rovněž na kmenu kvasinek. U takového pekařského droždí, které snese nějakých 8% obj. alkoholu, lze dosáhnout prokvašení při nějakých 25 - 28 stupních C třeba za týden, při výtěžnosti rund 8% alkoholu. No a turbokvasinky dokáží zřejmě kvasit při nízkých teplotách, třeba, co já vím, 15stupňů C

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika