Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to teoreticky velmi jednoduché. Ale prakticky už moc ne.
1°Bx = 1kg cukru ve 100l roztoku.
Z 1kg cukru vznikne prakticky 0,5l lihu nebo 1l 50%.
Ale jak psal p.Vysloužil tak kvas obsahuje spoustu balastu. Pecek, slupek, dužnin, jádřinců apod.
Tak je třeba počítat fact jen s tekutým podílem.
A aby to nebylo tak jednoduché, tak je třeba zohlednit i to, že ten tekutý podíl je vsáknutý i do těch dužnin.
Navíc jak psal, při každé destilaci je třeba počítat s jistými ztrátami lihu. Vždy nějaký zůstane ve vařáku nebo se přes i kvalitní chladič odpaří.

Rafael.

P.S. Pobavil mě výrok p. El Edgar:

"Aké množstvo metylu pôjde von"

(Pokud vím, tak ještě není známá a vynalezená technologie která by byla schopná odstranit metyl z ovocných destilátů o kterém je známo, že ze své povahy víceméně těká v průběhu celé destilace).

*

Omlouvám se za OT, ale přiživování a udržování při životě takových tlachů mě vždy nadzvedne!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika