Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsou-li v kvasu sem tam červivé plody (a to skoro vždycky jsou), je přidávání živné soli zbytečné, potřebné dusíkaté látky tam jsou.
  Při kvašení samotném dochází k vydatné pektolýze, je to známá zkušenost - i tuhá marmeláda, když zkvasí, tak zkapalní. Přidaný enzym to možná urychlí, ale za tu cenu, za jakou se prodává, to nestojí. Použil bych ho snad jedině u kdoulí nebo podobně tvrdého ovoce.
  Speciální kvasinky se hodí u medoviny, sladu, hodně sladkého ovoce (hlubokoprokvášecí) nebo v chladnu (chladomilné). U běžně cukernatého ovoce v obvyklých podmínkách nevěřím ve výrazně vyšší výtěžnost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika