Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

tak som skúšal prvý krát ten poľský systém ako písal kolega 15.10.2018 8:53. Ale mám teda úplne rozdielne výsledky. Pálil som asi 60l hrušiek. Asi príliš skoro lebo zbytkový cukor bol 7 Bxm ničmenej všetci strašili ako hrušky sú problém a mal som ich tam už cca 7-8 týždňov.

Na prvý krát som šiel presne podľa manuálu, teda len jeden krát. Nastavil som teplotu 86C - toto je teplota navrchu toho stĺpca. Teplota vypnutia bola nastavená na 99C - toto je teplota na vrchu suda.

Manuál hovoril že sa má chladenie na studených prstoch nastaviť tak že výsledok má byť cca 65. Toto bol trošku problém, nie je to také jednoduché a mení sa to v čase, ničmenej sa mi to pohybovalo od cca 50 do 70.

Na začiatku som odložil 2 poháre cca po 2dcl mimo - toto aj vyhodím, prvý smrdí strašne a druhý je už lepší ale tiež zle. potom začala tiecť na moje prekvapenie krásne aromatická číra pálenka tenkým čúrkom. samo to prestalo tiecť a začalo len kapať asi po 2-3 hodinách, ale stále sa to nevyplo. teda teplota hore bola 86 a dole asi 94. Tak som pálenie ukončil - takto mám asi 3L 65% alkoholu. Napadlo ma ale skúsiť pokračovať akoby v 1D - vypol som chladenie studených prstoch a nastavil teplotu na 97C a nechal to tak. cca za dve hodiny natieklo ešte 4L už niečoho čo je trochu kalné, stále vonia po hruškách a má to 20%. Keď som to odstavoval tieklo z toho asi 15% a takto dokapalo asi ešte liter. Prekvapuje ma že sa mi to správalo úplne inak ako písal kolega vyššie, v mojom prípade naozaj fungovalo ak som pridal chaldenie na studené prsty výsledok bol silný, ak som ubral tak to zoslablo. V odkaľovačoch som mal po tom celom spolu asi 1L niečoho čo malo nulu a bolo kyslé...

A teraz dotazy:

- čo stými 4l 20% lutru - resp ako to nazvať, pridať to ku kvasu hrušiek ktoré budem páliť ďalšie napríklad na 2x k lutru po 1D?

- ten systém čo mám sa nedá rozobrať, je to celé zozvárané a medený filter som dal do tej rúry čo ide zo suda hore, nedával som to do tých odkalovačov. Môžem dať bežný medený plech teda aj do suda dovnútra?

- ak to budem robiť na 2D a mám 100L sud. Nebude lutru málo na pálenie druhý krát? Napr ak mám kvasu len 100L...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika