Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

ad Vyslouzil: Bikarbona v malém množství chuť pálenky neovlivní. Do některých lihovin se přidává cíleně.

Neviem, co je to male mnozstvo. Neviem kolko bikarbony by bolo treba na naviazanie medi a ci by taketo mnozstvo neskazilo palenku. Neviem, ci bikarbona s tymto mnozstvom by vobec vyviazala med z roztoku....a ci vobec by nieco naviazala. Opak asi bude pravdou. Vody bohate na hydrogenuhlicitan maju schopnost sposobovat koroziu kovovych potrubi velmi efektivne, co sposobuje uvolnovanie kovov do roztoku. Vacsina hydrogenuhlicitanov je na rozdiel od uhlicitanov dobre rozpustna. Rimania mali tu smolu, ze pouzivali olovene potrubie a po dlhsom case umierali na otravu takouto na olovo bohatou vodou. Zdroj vody mali bohaty na hydrogenuhlicitany.

Palenku nevylievajte. Ak sa vam nechce znovu palenku prepalit, skusil by som pouzit nejaky filter s demineralizacnou patronou na filtrovanie vody.  To by malo zachytit aj rozpustene kovy. Mozno by stacila aj mechanizka filtracia na odstranenie kalu. Ak je med viditelna ako zakal, urcite by som to nepil a nepodcenoval... aj ked to Rafael prezil. wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika