Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem o nutnosti odstraňování pecek ze švestkovin kvůli kvalitě produktu nic nepsal.
Jen jsem použil skeny z historické knihy proč se to tak jednu dobu dělalo - kvůli daním a časovému využití kotle. Kdo chtěl, tak to i tak pochopil.
Vůbec nic jsem nepsal ani nenaznačoval v tom smyslu, že by se švestky měly zkvašovat bez pecek!
Snad jen to, že pokud by při domácí výrobě byly problémy s peckami v horkých výpalcích a zbavení se jich, dá se jich zbavit přecezením při plnění kotle a během destilace je hned spálit.
*
Přiznám se, že nevím, zda je nutné pecky destilovat. Zda se odstraněním pecek těsně před destilaci nesníží hořkomandlové aroma a chuť destilátu. Ale to už je jen na každého uvážení a preferencích. (Třeba lze část pecek před kvašením jako náhradu jejích destilace rozdrtit?)
*
Mi šlo jen o to osvětlit a vysvětlit to odpeckovávaní - jaké to kdysi mělo výhody - Historické okénko jsem to nazval a trochu okomentoval.
Ale protože jsem člověk v jádru líný nikdy jsem pecky nijak zvlášť neseparoval, nebyl důvod... Vyjma těch co klesly a zůstaly na dnech sudů.
*
Jinak zkuste napsat v čem se tato kniha zastavila v čase a v čem spočívají ty nové, zásadní, rozšířené znalosti? Podiskutujeme o tom, třeba to bude přínosné. Rád bych se poučil co lze na takové "primitivní a jednoduché" výrobě stále zlepšovat.
(Já se raději spíš poučím z léty ověřených zkušeností naších předků než abych hledal a znovu objevoval už staré a známé, nebo pozapomenuté zkušenosti a poznatky).

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika