Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...posledné 2 - 3 týždne mi refraktometer stále ukazoval 5 brix, bál som sa do toho zasahovať a nejako oživovať kvasenie.

máte niekto znalosť, prečo sa zastavilo kvasenie? nedostatok výživy?...

5°Bx je taková standardní hodnota cukernatosti vykvašeného kvasu. Vůbec nic nevykvasí pod 3-2°Bx - to je taková konstanta se kterou je nutno počítat.
(Někdy je třeba zohlednit i obsah různých nezkvasitelných cukrů které refraktometr zaznamená a jejichž množství je závislé na druhu suroviny).
Takže ve Vašem případě se kvašení zastavilo proto, že bylo dokvašeno - zkvasil veškerý zkvasitelný cukr. U běžných kvasů není třeba výživu pro kvasinky nijak řešit ovoce ji obsahuje dost.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika