Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, kvasy z různého ovoce zakládám již zhruba 20 let. Vždy jsem pro rozmělnění používal S sekáček. Bohužel je to poměrně pracné a při malých plodech i zdlouhavé.

Mám drtič domácí výroby - el. motor s jedním nožem na jádrové a jedním na peckové ovoce - ten jsem doteď nepoužil. Letošní meruňky jsou ale drobné a je jich hodně (odhadem 800kg). Rozhodl jsem se tedy použít poprvé drtič i na meruňky. S rozbitými peckami jsem počítal, je jich odhadem 5-10%. Po rozmělnění jsem drť přehnal přes zelenou ovocnářskou bednu pro odpeckování, protože vzhledem k malým plodům je poměr pecek zhruba 25% objemu. Jádra a rozbité pecky samozřejmě propadly. Do kvasu jsem přidal pektolytický enzym, abych již tak velmi rozmělněné ovoce ještě více zkapalnil. Mám totiž v plánu před pálením kvas přecedit přes perlinku, abych z něj dostal jádra, z kterých se při pálení uvolňuje amygdalin.

Teď otázky. Vidíte v tomto postupu nějaký problém? Uvolňuje se amygdalin z jader až při pálení nebo i při kvašení?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika