Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Těsnost sudu je opravdu velmi důležitá, protože za oxidaci jsou zodpovědné bakterie rodu ACETOBACER.Oxidují ethanol na kys. octovou (umí to i dál na CO2 a vodu), ale jejich působení v kvasech se neomezuje jen na zmíněnou oxidaci lihu, ale rozšiřuje se i na jiné složky. Např. sorbit (nezkvasitelný cukr) oxidují na sorbózu, glukosu na kys. glukonovou atd. Protože potřebují k oxidaci vzduch, udržují se na povrchu. V kvasu napadených těmito bakteriemi se získávají jen podřadné destiláty s relativně vysokým obsahem esterů a kyselin. Běžně fungují již od zmíněné teploty 25 °C, při teplotách pod 20 °C je jejich činnost omezena. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika