Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Předpokládám, že tuhý podíl bude usazen ve spodní části soudku a co plave nahoře půjde sesbírat cedníkem - pracoval bych dál jen s čirým podílem. A snažil bych se kvůli trvanlivosti o co největší koncentraci octu. Tzn. trochu přicukřit nebo přidat trochu lihu. Ještě bych zvážil přídavek běžného octu a bukových třísek.
(Ale jak se to prakticky dělalo, jestli se ten buk musel nějak zapařit, jestli ten ocet nesměl být sterilizován.., nevím).
A samozřejmě držet v teple a provzdušňovat.
I octové kvašení potřebuje své podmínky a čistotu. Třeba hrozí napadení křísem. Proto se ocet vyráběl z cca 10% roztoku lihu a ne ze slabších koncentrací...
Dnešní moderní průmyslové technologie neznám a ani žádné praktické zkušenosti s výrobou octů ne.
*
Ale v každém případě použitelnost poznáte podle chuti a žádná otrava "nebezpečným alkoholem" nehrozí!!!


Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika