Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj,

bylinky moc nedelam, ale delam asi 15 druhu likeru. Vetsinou maceruji tak, ze smicham uz vysledny liker - ovoce, cukl, voda, koreni, doplnim alkoholem (vetsinou vodkou, je jemnejsi nez lih, ale na ruzne veci pouzivam i jine) 1/2 lihu a 1/2 vody, takze vysledek je nejaky 15-17% liker (samozrejme % kolisa i dle ovoce a pod.). Nechavam macerovat nekolik mesicu, pak nekolik mesicu nechavam zrat (likery tak co 3 mesice zmeni chut). V posledni dobe jsem omezil koreni, radsi nechavam cistou chut ovoce.

Ale u bylinek je to slozitejsi. Napr. kvety bezu je fajn delat ve vode 1-2 dny a pak slit a doplnit alkohol, kdezto dlouhym macerovanim v alkoholu je chut uplne jina. Kazdopadne se bylinky casto maci jen v lihu, ale podle me zredeny alkohol je naprosto v pohode. Spise zalezi pak na dobe. Z nekterych rostlin se po delsim dobe maceni mohou uvolnovat i ne zrovna dobre alkaloidy a pod., ale to jsou spise otazky na chemika.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika