Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ze dřeva se vyluhuje tanin a to je tříslovina, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co se s tím dá dělat. Třísloviny obsahují i třapiny z ovoce, naopak nejsou v dužině a slupce. Proto se do kvasu dávají jen plody. Třísloviny nevadí v červeném víně, naopak se do něj procesem barikování přidávají. V pálenkách mě osobně vadí, nemám rád jejich typicky svíravou chuť vzadu a na patře. Žádná pálenka neobsahuje jen etanol a s tím, kdo napíše, že jde "jen o etanol" se dál nemá smysl normálně bavit. Ten kdo alespoň jednou pálil ví, že výsledný produkt je směsí několika vyšších alkoholů, etanolu a dalších aromatických látek. Jejich dlouhodobé působení na organismus je u nás v rodině věcí praktického výzkumu nejedné generace mužského pokolení.

S posledním odstavcem souhlasím. A taky zde polemizuju jako kolega s kolegou, nicméně, já jsem spíš vinař. Ročně produkuju 350l vína a 25l slivovice a vínovice. Se slivovicí nijak neexperimentuju, z vínovice dělám brandy dle vlastního receptu, nálady a chutě. Používám dubový soudek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika