Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Napsal jste to hezky a je vidět, že to máte v hlavě srovnané a uvažujete logicky. Přídavek vody do kvasů má řadu důvodů. Jedním z nich je ten, o kterém píšete. Jsem si skoro jist, že kvas s počáteční cukernatostí 28 °brixi (podobnou i vyšší vykazují i durancie z Horňácka), prostě dostatečně neprokvasí, takže se musí zředit. Dále je třeba dostatečně až 1/3 ředit některé jablečné kvasy, které jsou velmi husté. Kvasinky ke svému množení potřebují kapalné prostředí. Také ředím velmi studenou vodou i meruňkové kvasy, které mají při založení venkovní teplotu, která může dosahovat i více než-li 30 °C. Pokud by se kvas takto dramaticky neochladil na řekněme 16 - 17 °C, dojde brzy k bouřlivému kvašení se všemi negativními důsledky. Není důvod, aby to ovlivnilo výtěžnost procesu, pokud je páleničář při smyslech. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika