Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 "A v průběhu je vidět, že se vyměńují. Pochopitelně proto, že jsou už tak teplá, že v nich téměř nic nekondenzuje. Nicméně se nejedná o probublávání. Není zřejmé, jestli obsah první baňky zahodí či nikoliv, tam by měly být po začátku opatrné destilace úkapové složky. Při destilaci jádra je jasné, že molární zlomek alkoholu v parách bude značně převyšovat tutéž hodnotu pro vodu (o ostatních minoritních složkách ani nemluvě), takže s postupující destilací do 3 - 6 sklenice bude obsah alkoholu klesat. S tou podobou velmi primitivní alternativy destilačních pater máte evidentně pravdu, tyto bańky na 3 - 6 posici vykonávají činnost ochuzovací části destilační kolony." 

Pane inženýre, nechci s vámi polemizovat (...nedosahuji jistě vašeho přehledu, na poli teoretických vztahů, co se týče destilace...), ale opravdu nevím, zda jste si to video 1) vůbec celé spustil : ty první baňky vyměňuje (autor videa) pro odstranění úkapu a od 3 minuty „dumá“ nad baňkami 1 - 6, co by asi mohly obsahovat.
Toté je má je popsány : 1. obsahuje 0°, 2 - 10°, 3 - 60°, 4 - 80°, a 5 - 90° (° značí grádus - sílu alkoholu, nikoliv teplotu). 6 baňka zůstala prázdná. První dvě nechává stát a zbývající 5, 4 slije do baňky 3, a získá (údajně) cca 80° alkohol.  Uznávám, že autor videa neartikuluje zrovna nejlépe, ale něco ztoho lze i „zachytit“…
Nevím tedy jaké „jevy“ se na této „jistě velmi primitivní“ aparatuře uplatňují, ale určitě to nebude tak, jak to vy popisujete …

zdravím a přeji hezký den.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika