Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Způsobů je hodně, některé jste i naznačil, ale správně se to dělá takhle: Jedná se o klasickou průtahovou destilaci. Používá se hlavně u surovin kde se z nejrůznějších důvodů nedá založit kvas a ten zpracovat běžným způsobem. Macerace se provádí v co možno nejkvalitnějším neutrálním lihu aby výsledná chuť nebyla narušena. Obvykle v 96%, ale není podmínkou. Taktéž i doba macerace není většinou důležitá. Destiluje se buď ihned nebo za pár hodin či dnů - celkem nepodstatné. Důležité, ale je použití kvalitních surovin a zředění před destilaci na cca 50 obj.%. Bez stopek, listí, větviček apod. Taktéž není dobré a nepoužívá se před destilaci odstraňování surovin. Jednak z důvodu ztrát lihu a pak i silic z výchozích surovin. Suroviny, t.j. ovoce, byliny atd. můžou plavat v lihu, ale musí být zamezeno jejích případnému připálení, nebo umístěny nad hladinou aby přes ně přecházely jen páry.Rafael.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika