Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na 100l kvasu 20kg cukru,10l cerneho bezu kvetu utlaceneho a bez stonku,1kg pomerancu,1kg cukru,...

To je dohromady 21% cukru a to nepočítám cukr v pomerančích a citrónech. To odpovídá cukernatosti hroznů pro pozdní sběr.  Velkou část cukru tak neprokvasí ani nejušlechtilejší kvasinky.
    Citrusové plody se přidávají taky kvůli snížení pH kvasu. Pro zachování čistoty bezového aromatu v destilátu je lepší místo pomerančů a citrónů přidat jen bezové květy, cukr (nebo med) a nějakou kyselinu (mléčnou či sírovou). Cukru samozřejmě méně (10, maximálně 15 kg/100l, nechcete-li zbytkový cukr vylévat s výpalky).
   Milovníci ovocných pálenek nebudou věřit, ale výsledný destilát skutečně není špatný.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika