Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kvasinky a živnou sůl Vínka bych nezatracoval. Použil jsem je letos pro pokusy s jablečným vínem a mošt se normálně rozkvasil. Když se snížila teplota v místnosti pod úroveň, která zastavila kvašení a víno bylo ještě příliš sladké a málo alkoholické, přemístil jsem nádobu s prokvašeným moštem do teplejší místnosti a kvašení se znovu samovolně rozběhlo. A buble to statečně dál... Teploty místností v jednotlivých fázích kvašení nenám změřené, odhaduji, že začátek kvašení probíhal cca při 10 ÷15°C, pak s poklesem venkovních teplot to ve sklípku spadlo na přibližně 5°C, po přemístění do tepla ve vytápěné místnosti je nynější teplota přibližně 17°C. Zákvas jsem v doslazeném moštu rozbíhal několik dnů při běžné pokojové teplotě, přesně dle návodu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika