Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Proti octomilkám je nejlepší kvas zakrýt PE folií, raději silnější a zatáhnout gumicukem. O oxid uhličitý se nemusíte starart, ten už si cestu najde, ale octomilky ke kvasu nepustí. Přenášení kvasu je prostě problém, v zásadě to možné je, protože ho chrání uvolňující CO2, který je asi 1,6x těžší než-li vzduch.  Ale asi bych už to tak nechal, nicméně do dalších let je opravdu lepší zakládat kvasy z třešní, višní i meruněk v chladnějším prostředí, jejich nestabilita je rozhodující. Tou nestabilitou je míněno velmi snadné zocovatění těchto kvasů po dokončené fermentaci, což se snadno rozezná zapálenou čajovou svíčkou u hladiny kvasu. Pokud nezhasne, je třeba rychle přikročit ke zpracování příslušného kvasu. Během let jsem dále zjistil, že nepatrný přídavek cukru, 1 - 2% citelně zvyšuje stabilitu kvasu a prodlužuje dobu jeho zpracovatelnosti, tedy omezuje zoctovatění, ale vysvětlit to neumím. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika