Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

... že příspěvky pana Vysloužila jsou mimořádně odborné, zvláště doporučuji jeho desatero pro zakládání kvasů. PŠ

Vážení, nechci rýpat, ani hrotit již tak vypjatou situaci, ale co se týče různých desater a jiných rad pro přípravu kvasu (nebo i pro další pálení), je jich v současné době na webu "hafo" ať již si vezmete jakoukoliv pěstitelskou pálenici (alespoň ty lepší, co se tak tváří), vždy je tam "kapitola příprava ovocných kvasů... takže si každý "pěstitel" může vybrat (ovšem, chce-li).

Když pominu literaturu 60-sátých let (většinou pro velké lihovary, ale lze aplikovat i na malovýrobu), tak obdobné "rady" jsem našel v roce 1997 - Desatero výroby kvalitních destiátů v publikaci Vyrábíme ušlechtilé destiláty (překlad z němčiny) - Josef Pischl; a Desatero pana Göllese, Ušlechtilé destiláty (2001, taktéž překlad z němčiny) - Alois Gölles. Zde jsou "rady nejen pro přípravu kvasů, ale i pro jeho destilaci, jaksi pohromadě (to ještě žádná diskuse o přípravě kvasu na Zahradě nebyla!!).

Panu doktorovi M.V. nicméně děkuji, za jeho "rady" zveřejněné zde na Foru pro ty, kteří "nemají čas" si je vygooglovat!!

Přeji hezký den, pevné nervy, a ať se daří...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika