Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, pálenku z černého bezu dělám již několik let a můžu říct, že se téměř rovná slivovici. Já osobně přidávám 4-5 kg cukru na 50l kvasu záleží na zralosti. Bobule samozřejmě obírám tak, aby v kvasu pokud možno nebyly žádné ani malé stopečky, jenom samotné bobulky. Bečku plním asi do dvou třetin a zbytek doleju vodou.  Co jsem zjistil, tak je důležité co nejdříve po ukončení kvašení pálit, jinak klesá výtěžnost. Letos jsem nakládal bezinky minulou neděli 8,9 a před chvílí jsem měřil cukernatost a jsem na 1,5. To znamená, že do týdne nejpozději pojedu pálit.

Vzhledem k tomu, že černý bez má léčivé účinky, tak mám v široké rodině, kterou obdarovávám "bezinkou", vypozorováno, že velice dobře zabírá na bolesti zad.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika