Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dávkování na 20°Bx by mělo být kolem 0,29-0,3 kg výtažku na 1 litr kvasu (výtažek má měrnou hmotnost 1,4 kg/l). Tedy stačí slad zvážit a doplnit na kýžený objem. A samozřejmě refraktometricky překontrolovat.
   Zakvašuje se kvasinkami Coobra whisky yeast, ale myslím, že to zvládnou jakékoli hlubokoprokvášecí.
   Výtažek je dobré rozpouštět do teplé vody, dost špatně se s ním pracuje, protože se rozpouští trošku pomaleji, než třeba med, kterému se podobá. Obecně platí, že čím teplejší je výtažek, tím lépe z nádoby vytéká a čím teplejší se použije voda k rozpuštění, tak tím jednodušší a rychlejší rozpuštění je.
   Sladový výtažek (=sladina) obsahuje všechny živiny, které kvasinka potřebuje, takže do kvasu není potřeba přidávat živné soli. Okyselelní kvasu není nutné, ale mně se osvědčilo.
   Kvašení trvá 4-6 dní běžně při 20 stupních, někteří kvasí při 25-30st, což jsem nezkoušel.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika