Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pravděpodobně je ten kal způsoben solemi vápníku či hořčíku, pokud je bílý. Vše souvisí s ne příliš vhodnou vodou, kterou naši předci používali k naředění surového destilátu, neřešili to. Rozbor můžete poslet do lab. EMPA, adresa Za Škodovkou 305, Hradec Králové, PSČ 503 11, mail laborator@empa.cz. Pokud to uděláte bude tento rozbor širokou veřejnost na zahrada.cz velmi zajímat včetně akademické obce. Rozhodně nečekejte markanty slivovice, bude to úžasně zakulacený destilát, ale po amygdalinu a jeho rozkladných produktech, tedy benzaldehydu, kyanovodíku a benzkyanhydrinu, které ve stopových koncentracích společně vytvářejí tu úžasnou mandlovou chuť, tak typickou pro destiláty z modrého ovoce na Horňácku (hlavně durancie) ani stopa, spíše něco do koňaku, včetně žlutě sité barvy. Vše záleží na původní koncentraci lihu. Pokud byla pouze 40%, tak to nebude nic moc (po těch letech vyšeptalé), ale v některých Moravských obcích zakopávali šedesátku, ta by po 70 - 80 letech mohla být velmi zajímavá. slosar-petr@seznam.cz 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika