Nic ve zlém - když nechápete, tak to zkusím tedy popsat. Jak jsem uvedl - nebyl tam kukuřičný SLAD, který jsem nemohl sehnat, ale jenom kukuřičný ŠROT - a z něho ani při dobré vůli moc cukru k budoucímu zkvašení nevyždíváte. Ječmenný slad tam byl proto, abych tam ten cukr dostal. (Nejsem "cukrář", abych tam nasypal 20 kilo krystalu a tloukl se do prsou, že mám "burbón"). A jestli si myslíte, že prodlevy jsou zbytečné a že to stačí hned zahřát na 70 st.C, nechat hoďku válet,...tak si to klidně myslete. Zkuste si ale v praxi uvařit jednu várku s prodlevami a jednu bez prodlev. Moc rád bych věděl, kolik cukru v mladině Vám to ukáže v obou případech. Víte, ani ty enzymy nejsou samospasitelné. To by pak dobrou pálenku udělal opravdu každý. Jsem toho názoru, že do fóra by se měly psát především osvědčené postupy, vyzkoušené triky, praktické rady. Neověřené pseudorady nikomu nepomohou a tohoto koníčka ani neusnadní. Vzpomněl jsem si na jeden dávný dotaz tohoto fóra o pálení :"Je možné udělat slivovici z obilí?"