Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Otázka tazatele zněla, zda-li si má nechat zpracovat 700 litrů kvasu v nerezové aparatuře či v takové, která má měděné prvky, např víko vařáku. Od zhruba poloviny sedmdesátých let minulého století se tvrdí, že se v ovocných destilátech a to především z peckovin, vyskytuje v nepatrném, nicméně měřitelném množství organická sloučenina ethylkarbamat NH2COOC2H5, která je silně podezřelá z kancerogenity. Záhy se zjistilo, že se toto molekula zachycuje na kovovém povrchu mědi a tím se z par destilátu odstraňuje. Nedávno proběhla v televizi dehonestace jakéhosi výrobce meruňkovice, kde byla tato molekula detegována v množství, které naše normy nepřipouštějí. Nevím, jak byla tato norma stanovena, cosi mi říká, že Brusel tak přísný není. A samozřejmě je na místě další námitka, jak se s tímto problémem vyrovnaly minulé generace, které o existenci této molekuly neměly ani ponětí, tedy je výskyt rakoviny v oblastech země, kde je zvýšená konsumace např. slivovice vyšší, než-li v jiných částech země, kde tento nápoj není tolik konsumován? To asi nikdo neví, nicméně bych radil tuto skutečnost nepodceňovat a dát raději přednost aparaturám s výskytem měděných prvků. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika