Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

ak nebude budúci rok extrémne zlý na úrodu, budem aj ja konečne zakladať svoj prvý kvas a páliť slivovicu, možno aj jablkovicu. Nie som úplný začiatočník, v rodine sa páli odjakživa, takisto vozievam kvas príbuzným každý rok do rôznych páleníc, ale ja to chcem zobrať serióznejšie. Navštívil som už niekoľko páleníc, ale skoro všetky boli na môj vkus amatérske, kde až na pár výnimiek pracovali opilci alebo ľudia, ktorým na kvalite nezáležalo, hlavne aby to išlo rýchlo rad za radom. Ani výsledky pálenia neboli vždy dobré, skôr naopak. Ale beriem, že mal na tom svoj veľký podiel aj samotný kvas.

Keďže som často na cestách po oboch republikách, tak raz za rok nie je problém ísť do dobrej pálenice aj dlhšiu trasu, ak bude výsledok stáť za to. Takže poprosím o skúsenosti z páleníc približne z okruhu: na západe priamka Brno – Olomouc – Ostrava (cca celá Morava, Sliezko), na Slovensku niekde po Poprad, na juh až po hranice s H.

Chcel by som, aby mali kvalitné vybavenie, skúsených páleníkov, ktorí sa vedia so zákazníkom aj porozprávať, čo to vysvetliť, objasniť. Už som zažil, že ľudí pri pálení nechceli alebo keď sa niečo pýtali, tak ich odbili s tým, že sa vyznajú a nemusia sa ničoho báť, že všetko majú pod kontrolou. To odmietam. Proste nech to má trochu aj atmosféru a nebudú ma tam len nútene trpieť.

A ešte mám jeden dotaz. Často chodím do Vizovíc, aj k Jelínkovi, tak ma napadlo, či by som to neskúsil aj priamo u nich, keďže ponúkajú pálenie aj pre verejnosť. Vie niekto povedať niečo bližšie? Oplatí sa, je tam nával alebo sa jedná len o imidžovú záležitosť?

Vďaka za každý postreh

Braňo

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika