Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přátelé, rád bych se s vámi podělil o své zkušenosti s výrobou ořechovky. Nejdříve jsem zkoušel recept podobný tomu, který je uveden výše - koření, citronová a pomerančová kůra. Nakonec jsem se dostal k tomuto receptu:

15 ořechů trhaných na sv. Jana(+ - týden) nakrájíme na osminky, kousek celé skořice, několik (asi 10 hřebíčků) dáme do čtyřlitrové sklenice, zalijeme 1 litrem vodky (nebo kalvádos, z toho je ořechovka lepší) a zakryté víčkem necháme na slunci stát 4-6 týdnů. Poté scedíme přes plátýnko a naředíme cukrovým sirupem (0,5 vody a 20 dkg cukru svaříme a necháme vychladnout). Pokud dělám ořechovku z vodky tak dám trochu míň vody aby byla silnější- je lepší. Je skvělá už po stočení, ale opravdu bomba to je po půl roce odležení (čím déle, tím je lepší). Zjistil jsem, že při tomhle receptu se zachová chuť ořechů, která odležením ještě zesílí a všechno to voňavé koření jako muškát, badián nebo citronová kůra jsou spíš na škodu a zbytečně přerazí chuť o kterou jde především. Vyzkoušejte! Zdraví Franta.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika