Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To vyluhování - macerování do lihu může mít svůj smysl, třeba při výrobě višňovky, kdy aroma, šťáva i cukr plodů přecházejí do přidaného lihu nebo vykvašené š'ťávy, kterou plody pustí. Za předpokladu ovšem, že chcete používat jen tu šťávu. Pokud ale celý objem vypálíte, je úplně jedno, jestli se v tu chvíli ty aromatické látky nacházejí ještě v plodech nebo již v kvasící šťávě. V kotli se to beztak promíchá a předestiluje všechno.
   Moje poznámka není nekorektní. I v buňkách rostlinných pletiv se aromatické látky nacházejí v roztocích, nikoli v krystalech. Pokud se kvašením nemění jejich chemická struktura, nemění se ani jejich bod varu a kondenzace, důležité pro destilaci. Žádné nové vonné látky pouhým  ponořením do lihu nevzniknou. Může se to na první pohled zdát, čerstvé ovoce není tak aromatické, neboť v něm  je řada látek uzavřena v buňkách. Většina z nic se  ale naruší  kvašením , zbytek pak teplem při destilaci. Jednoduše se o tom přesvědčíte. Rozkrájíte jablka a vložíte do kastrolu - skoro nic neucítíte. Jablka rozvaříte - voní po celé kuchyni. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika