Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Domnívám se, že člověk by si na pálence z cukrového roztoku nepochutnal, ostatně proto je její výroba možná taky zakázaná: on totiž řepný cukr není jen sacharóza, kdyby totiž byl, tak by nedělal takový, ehm, nepořádek v pálence.
Nevšiml jste si nikdo, že se dnes prodává tzv. přírodní cukr, který je (kupodivu) narozdíl od tzv. "klasického" řepného cukru dražší? A víte, co je zajímavé, že základním rozdílem mezi těmito dvěma druhy cukru je to, že ten dražší cukr neprošel rafinací a tedy by měl být, dle prostého selského rozumu, levnější...
Nu a někde jsem četl, že k rafinaci se používají různé chemické sloučeniny, které s normální sacharózou příliš společného nemají, ale jistě jejich minimálně stopové množství v cukru zůstane.
Z toho důvodu výrazně podporuji názory p. Vysloužila, aby se vše, co má projít kvasným procesem, nedoslazovalo řepným cukrem, ale nějakou přírodní látkou, tj. zahuštěným moštem, sušeným ovocem (rozinkami) apod. (Samozřejmě pokud zase neobsahují spoustu siřičitanů)...
Zdraví
Honza Marek