Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak vidím, tak se můj problém se zmrzlými jablky stočil na diskuzi o droždí vs. kvasinky.Všem děkuji za příspěvky k mému problému, který mi vzniknul v důsledku silných mrazů (s uskladněnými bramborami jsem dopadl skoro stejně, ale z těch kvas nezaložím, tak s nimi plním kojtejner před barákem).Jablka jsem zpracoval do beček dle rady, zalil jsem to vroucí vodou s rozpuštěným cukrem a na to jsem nalil droždí rozkvašené ve vodě.Bečky 2x50 litrů jsou uloženy ve sklepě panel.domu, kde se teplota pohybuje mezi 15-17 stupňů. Chodím stav kvašení denně kontrolovat a pokud to poteče, jak to už dnes kvasí, tak budu velice spokojen. A ta vůně okolo, to je úplně jiný sklep než dosud. Akorát mám obavu, kde budu moci po vykvašení kvasu asi za těch 6týdnů tento v Brně či okolí vypálit.Pálenice, kde pálím třešně, meruňky a švestky už tento týden končí provoz a tak budu muset hledat nějakou jinou.Obávám se, že s tím budou problémy. Nebo dokážete dát tip, kam se obrátit? Již teď děkuji. Luzar.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika