Jak vidím, tak se můj problém se zmrzlými jablky stočil na diskuzi o droždí vs. kvasinky.Všem děkuji za příspěvky k mému problému, který mi vzniknul v důsledku silných mrazů (s uskladněnými bramborami jsem dopadl skoro stejně, ale z těch kvas nezaložím, tak s nimi plním kojtejner před barákem).Jablka jsem zpracoval do beček dle rady, zalil jsem to vroucí vodou s rozpuštěným cukrem a na to jsem nalil droždí rozkvašené ve vodě.Bečky 2x50 litrů jsou uloženy ve sklepě panel.domu, kde se teplota pohybuje mezi 15-17 stupňů. Chodím stav kvašení denně kontrolovat a pokud to poteče, jak to už dnes kvasí, tak budu velice spokojen. A ta vůně okolo, to je úplně jiný sklep než dosud. Akorát mám obavu, kde budu moci po vykvašení kvasu asi za těch 6týdnů tento v Brně či okolí vypálit.Pálenice, kde pálím třešně, meruňky a švestky už tento týden končí provoz a tak budu muset hledat nějakou jinou.Obávám se, že s tím budou problémy. Nebo dokážete dát tip, kam se obrátit? Již teď děkuji. Luzar.