Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To že cukr způsobuje škrábavost pálenky je pověra. Zkuste udělat pálenku z cukru, vody a přídavku výživy pro kvasinky. Dostanete čistý líh - prakticky bez chuti a bez zápachu. Zabránit škrábavosti se dá dodržením několika zásad. Založit celou bečku jednorázově, okamžitě tam dát již oživené kvasinky aby byly v přesile a aby se vám tam nemnožilo kdeco co poletuje ve vzduchu, (např.heterofermentativní bakterie mléčného kvašení) a nádobu uzavřít tak, aby se tam nedostalo ani trochu vzdušného kyslíku. U ovoce s nedostatkem přirozených kyselin přidat cca 100g kyseliny citronové na 60 l kvasu. Jedná se hlavně o hrušky a třešně a broskve. V průmyslových provozech se hrušky okyselují kyselinou fosforečnou nebo sírovou. Pokud je kvas dostatečně kyselý, bakterie octového kvašení se v něm prakticky nemnoží. Vzduchotěsnost nádoba a čistota ovoce je přirozenou podmínkou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika