Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Šlosare, Váš popis 16.10. je fundovaný, ale místy zavádějící. Píšete:

...Ačkoliv jablka obsahují průměrně 8,9% cukru, je vhodné přidat další cca 3% cukru (na 60 litrů moštu tedy 1,8 kg) čímž se nepatrně zvýší podíl alkoholu a kvas se stabilizuje...

Jinými slovy, přidáte do jablek celou třetinu jejich obsahu cukru. Výsledně ho tam bude 11,9%. Tedy víc než čtvrtina cukru v mači a tedy čtvrtina lihu v jablkovici bude mít svůj původ ne v ovoci, nýbrž v rafinované řepě. To je podíl nikoli nepatrný, a ten se na výsledné chuti nepochybně projeví.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika