"...Dalo by se říci, že když by se úkap neoddělil, v celkový obsah metanolu v destilátu bude téměř stejný. Tedy i neodborná destilace může vést k nechutnému, ne však toxickému pití..."
To je to co všude tvrdím a bojuji tak proti léty zavedenému mýtu hojně podporovaným mainstreimem - o nebezpečnosti destilací.
Dobře to bylo patrné hlavně zpočátku metanolové aféry.
Hlavně strašit lidi a odvést pozornost od masivního zneužívání průmyslového lihu, což nakonec vedlo až k tomu metanolu.
Snažit se neschopnost státu v té oblasti svést na domácí výrobce a snahu některých absolutně neznalých novinářů se zviditelnit...
*
Takové nesmysly podporují i někteří výrobci destilačních přístrojů. Odlučovače metanolu, různé odpouštěcí baňky apod., pro zviditelnění se a klamání potencionálních zákazníků. Bohužel se k tomu snížila i mi jinak sympatická Medienka. Ale i jiní.
*
Trochu bych si to téma dovolil zevtipnit:
Ač v tom směru nemám žádné zkušenosti ani vědomosti, dovolím si odběhnout od tématu.
Daleko více nebezpečnější mi přijde neodborně zavařená masová konzerva. Botulotoxin. Možná asi taky mýtus, fact nevím...
Ale osobně bych raději vypil láhev úkapů než snědl nějakou podezřelou konzervu...
Rafael.