Vďaka za odpovede
Presne takým spôsobom, že to len tak hocijako spravím a uvidím, čo z toho bude to nechcem robiť. Nezachádzam do extrémov, ale zase snažím sa dodržať všetko tak, aby bol výsledok dobrý. V podstate sa každý rok zúčastňujem na zbieraní a pálení (v pálenici), mám pár jabloní a jablká dávam príbuznému. Ja sa chcem venovať hlavne slivkám. Sudy vyberiem asi nejaké do 100 L objemu. S tým sa dá ešte manipulovať. V žiadnom prípade to nechcem pred pálením presypávať.
Ja mám naozaj rád dobrú slivovicu. Nie som žiaden odborník, ale zase viem posúdiť, čo mi chutí, čo je dobré a čo nie. A všade, kde sa kvasom a pálením nezaoberajú, len to nejako na hulváta spravia, tak tá slivovica nie je dobrá, niekedy až nepitná. Pritom sa tomu stačí viac venovať a každý rok si spraviť radosť dobrým výsledkom. Ešte tak dva roky a hádam už aj ja budem mať tú svoju :-)
Braňo