Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Takže s pomocí citace literatury "Domácí výroba lihovin" - Malle, Schmickl: 

K tomu, abychom obsah alkoholu zvýšili, musíme do rmutu přidat cukr (normální cukr používaný v domácnosti). Při vyšším obsahu alkoholu se aromatické látky z ovoce extrahují mnohem lépe, protože alkohol je pro ně dobrým rozpouštědlem. Proto je destilát na tyto látky bohatší a chuť i vůně je intenzivnější.

Tradiční (nedoslazené) kvasy mají zhruba od 2 do 8% obj. alkoholu, což je médium s vysokým obsahem vody. Protože aromatické látky kvasu jsou ve vodě hůře rozpustné, je účinek extrakce v těchto kvasech malý.

Takže takhle hovoří odborná literatura, připadá mi to logické a mám takovou zkušenost.

Cukr je prostě cukr a je mu jedno jestli je ze švestek, jablek, hrušek, brambor, medu nebo řepy. Z něj se udělá alkohol. Aromatické látky v ovoci s cukrem nemají nic společného a je třeba je z ovoce extrahovat. A tady platí: čím koncentrovanější líh, tím silnější extrakce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika