Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, mnoho otázek :D 
co se týká metanolu ten vzniká z pektinu dalo by se obecně říct, že čím zralejší ovoce, tím je obsah metanolu nižší.
Aby výsledná pálenka neobsahovala větší obsah metanolu je třeba dodržet několik pravidel

- destilace musí probíhat pozvolně

- ze 100l lutru oddělujeme první litr destilátu jako tzv. předek

-nezanedbatelné je senzorické hodnocení a to jak počátku destilace, tak hlavně konce, kdy musíme zabránit přestupu kyseliny octové do destilátu

ohledně pachutě - je těžko hodnotit co je příčinou, pokud jste přesvědčen, že příčinou je ono těsnění, tak je nejjednodušší ho vyměnit.

Nepíšete jestli je aparatura měděná nebo z jiného materiálu ovšem nedoporučoval bych ji čistit saponátem, měděná aparatura se čistí roztokem octa kvůli odstranění oxidů mědi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika