Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Rád bych poradil, ale trochu mi není jasný Váš postup. Návod na kvasinky Vínka je napsaný na přiloženém letáku. Tedy do převařené šťávy třeba z moštu tak 1 a půl deci se po vychladnutí nasypou kvasinky a nechají 3 dny v pokojové teplotě rozjet. Toto dáte na rozdrcené ovoce tak asi 5litrů a zas necháte nějaký den rozkvasit. No a potom nadrtít sud ovoce a těch 5 litrů kvasícího smíchat. Kvašení se rozjede okamžitě. Pochopil jsem ale, že jste ovoce v sudu nechal na divoké kvasinky. Teď tam dávat znovu ty správné ušlechtilé je pozdě a v žádném případě bych si je nepřenášel do nového sudu s rozdrceným ovocem. Já na sud používám zásadně tenkou folii kterou se balí třebas palety a potom do něho krásně vidím a kvašením se nafoukne. Žádné bublání a hadičky nepoužívám ani na vína, zásadně folii.VašekB