dle rozsahu diskuse téma jedno z nejzajímavějších, bohužel se stalo pro rozsáhlost poměrně nepřehledné... Samozřejmě co člověk to názor podložený určitou zkušeností a chutí, případně možnostmi... Předem jde o to se rozhodnout o způsobu destilace, tedy jednoduchou destilaci (pot still) nebo rektifikaci (se zpětným tokem). Návody a případně literatura na zhotovení zařízení je zde popsána. Na toto množství bych doporučil kotlík s jednoduchým pláštěm, doplněný o sítko proti připalování (kvas je také možné maximálně) ztekutit, cezením, nebo chemicky...). Dále příměr - tak jak můžeme říct, že buchty ze sporáku kde se topí dřevem, nebo elektrikou jsou buchtami, nebo teplo z radiatorů, či kachlových kamen je také teplem... kdo má možnost posoudit cítí rozdíl... Já tedy dávám přednost klasice, tj. jednoduché více (dvoj)násobné pálení... s citlivým oddělení jádra, nic neuspěchat. Děláme to pro sebe... zdraví Aldo
Dávám k diskusi - kam dále toto téma nasměrovat..?