Hmmmm, k těm silonkám, chtěl bych vás vydět jak cedíte 100l kvasu, stačí když tam nalijete litr a máte je až na podlaze, děsně se natahují, krom toho hustota pevných částic kvasu je ucpe nevylisujete takto všechno, a když už to takto děláte těch 100 l budete lisovat minimálně hodinu.V odpadu který pak asi vyhodíte, což je cca 15 % obsahu sudu máte ještě lihu na minimálně litr destilátu to je jako by jste ho vyhodil.radši nechám větší ukap pro jistotu, než to zbůhdarma vylívat.Jo a k zpětnému toku flegmatu:: což takhle koupit měděnou okapovou rouru vypálit ji a do ni udělat spirálu podobne jako zavináč a pak ji natahnout do kuželu, tak aby se stoupání navzájem skoro dotýkalo?spodní a hiorní díl vyvést ven z okapovky vyvrtanýma dírkama zavařit jako instalater měděné topení nahoře a dole a pustit do toho studenou vodu.spodek celé roury nanýtovat na helmu kotle a nahoru udělat klobouček a z něj teprve pak lihovou trubku.Zesílíte tak páry velmi dobře.B.