Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K těm kvasinkám se ještě trochu vyjádřím. Můj názor je asi takový, nebo si to takhle alespoň myslím já. Dlouhým výběrem se kultivovali kvasinky, které mají ty nejlepší vlastnosti. Tedy jistě chuť a co do množství prokvašení-překvašení. Samozřejmě že na ovoci jsou kvasinky, ale pro mne nejsou ušlechtilé, a zrovna tak kvasnice které jsou také pro neco jiného určené. Přirovnám to trochu k jablkům ušlechtilým a planým ze semen. Které budete raději jíst a které budou asi chuťově lepší. Vknihách jsem vyčetl, že kvašení je složitý proces a proto k tomu přistupuji takto.

Proto i kdybych dával cokoliv do sudu, udělal bych si zákvas 1balíček kvasinek do 2dcl sladké převařené šťávy. Ten po třech dnech už kvasí a nalil bych ho do 5l sladkého čehokoliv se živnou solí. To už asi za další 3 dny musí  také kvasit jako blázen, a teď bych teprve založil ten sud a těch 5l rozkvašeného tam nalil.  Tedy teď by to stálo tak 13kč, sypání několika balíčků je zbytečné.  Je stím sice trochu práce, ale věděl bych, že jsem proto udělal maximium. Možná to bude znát na kvalitě a také na množství.  Kvasnice jsou  hodně pohodlné, ale určitě bych je nepoužíval. Vždyť si to dělám pro sebe a chci to mít co nejlepší abych se mohl pochlubit.   VašekB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika