Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1. Já (a nejen já) jsme všechny požadavky na výsadbu samozřejmě dodrželi, přesto jsme se "neradovali z toho, jak nám to pěkně roste". Mně (a nejen mně) od výsadby ořešáky vůbec nerostou (narozdíl od vysazených semenáčů, ty za stejných podmínek rostou pěkně). Proto tu zazněly naše příspěvky, a na ně prostě ani text, ani video p.Vaňka neodpovídá. BTW já si myslím, že problém musel nastat někde po cestě od p.Vaňka přes prodejce po okamžik nákupu - asi přischnutí? Předevčírem jsem v Uh.Ostrohu kupoval slivoň, kterou měli po vyorání na prodejně cca 2 týdny - vypadala moc pěkně, ale až doma jsem zaznamenal, že kůra je svraštělá. Namočil jsem ji do vody, za den se to spravilo, ale uvidím na jaře... Myslím si tedy, že prodejci se s péčí o stromky na prodejně moc nemazlí, a stejným způsobem mohly přischnout i ořešáky. A třeba jsou na to citlivější, co já vím...

2. x.x.250.205 nenavrhuje zpravokořenit ořešáky, pouze se ptá, zda jsem to nezkoušel. Já to pokládám za zbytečné zkoušet, nic to nevyřeší. Nicméně ani na tuto otázku (nebylo to doporučení) p.Vaněk rozhodně neodpovídá. Postup je samozřejmě sázet strom štěpováním nad úroveň terénu (stejně jako každý strom), ale o tom, jak se vyšlechtěná odrůda bude chovat po zpravokořenění, neříká ani slovo.

Vaše doporučení "podívat se, co říkají odborníci" je sice zajímavé, ale nepoužitelné, boť odborník nejvyšší k postupu nápravy několikaletého stagnování růstu či výsledku po zpravokořenění nic neříká.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika