Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Postupů je mnoho.

Nejopatrnější je ten, kdy si vyberete letorost pro budoucí kmínek a ostatní zaštípnete těsně u vrcholu. Zaštípnuté ponechané výhony budou sloužit primárně jako pomocná asimilační plocha vytvářející živiny (cukry a bílkoviny) pro letorost hlavní (nezaštípnutý). V době ukončení hlavního růstu se pak pomocné výhony odstraní stejně tak jako ponechaný pahýl původního kmínku (výborná ochrana proti vylomení. Pokud nový terminál dosáhne výšky potřebné pro založení korunky, tak se v té úrovni zaštípne pro podporu předčasného obrostu (zpravidla 1,8 m).

Další způsob je ten, že dáte opěrný kůl a tudíž můžete čípek či pahýl původního kmínku říznout nad místem terminálního výhonu a vyříznout ho načisto už nyní. Vybraný výhon se vyváže ke kůlu a ostatní se zaštípnou nad 3-5 tým listem.  Odstraní se, až terminál doroste 1,2-1,5 m výšky.

Poslední způsob je ten, že se řízne vše načisto - bude jen jediný výhon vyvázaný ke kůlu. Výhodou je jednoznačné řešení, nevýhodou je menší roční přírůstek, zpravidla bez předčasného obrostu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika