Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kdybych já měl takový velký strom u domu a ohrožoval by majetek můj nebo cizí a mohlo by nastat i nebezpečí ohrožení životů, tak bych ho zavčas odstranil. Současný stav mně připadá trochu riskantní. Nejsem odborník na záchranu starých stromů, ale u několika památkových stromů jsem viděl, že u nich byla použita ocelová táhla upnutá křížově v koruně stromu mezi hlavními větvemi, která zabrání rozlomení stromu. Táhla byla buď z ocelové pásoviny nebo z ocelových jeřábových lan a byla i ve dvou patrech nad sebou. Samozřejmě je nutné nějak ochránit větve od možného zařezání lana do dřeva např. použitím trvanlivých podložek. Dále lze sepnout pásovinou i vlastní obvod kmene stromu po výšce na několika místech.
Jenže toto jsou všechno poměrně náročné práce, které by byla schopna provést nějaká odborná firma a cena by odhadem jistě nešla pod 5000,- Kč. A za tyto peníze si nakoupíte ořechů na 10 let dopředu, takže tato případná investice se mě jeví jako ztrátová. Musíte zvážit i hledisko, zda strom plodí opravdu kvalitní ořechy a jaké množství sklidíte každý rok.    

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika