Vanda spálená od slunce

sarkakom - (16) - 8.188 (?)
1.3.2013 13:46

tak tady jsou fotky mé spálené vandy :-( je focená zvrchu, ale když se kouknu vodorovně, tak je to opravdu jen tam, kde končí váza, výš už ne...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
sarkakom - (16) - 8.188 (?), 1.3.2013 11:25, zobrazeno: 7376x

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dostala jsem v prosinci kvetoucí vandu ve váze. Krásně prospívala, dala jsem ji na jižní okno. Jednou týdně jsem ji zalila kořeny, nechala vodu tak 2 hodiny a potom slila. Jenže tento týden byl jeden krásný den, a milá vanda je v místech, kde je ukrytá ve váze spálená od slunce. Kde listy jsou už venku z vázy, tam ne. Takže ta váza to slunce umocnila. Myslím, že kdyby nebyla ve váze, ale jen v košíčku, tak se to nestalo. Mám totiž na tom samým okně i epidendrum už několik let a daří se mu- neustále kvete. Okno ale není zastíněné. Teď bych tu vandu ráda zachránila, ale nevím, jak, jestli to je vůbec možné. Jsem z toho hrozně nešťastná, protože byla pěkná, vyrůstal nový list i kořeny... Prosím poraďte někdo... :-(

host - 156.26 (?), 1.3.2013 12:29

Zkuste vyfotit a nahrát sem fotku, ať se podíváme, jak moc je to vážné. A pokud máte možnost, tak vázu přemístěte na východní okno, jinak mně rostou dobře i kytky na severním parapetu.

sarkakom - (16) - 8.188 (?), 1.3.2013 13:39

fotku přidám :-)... kytku jsem hned přemístila na západní okno. Mám tam veškeré phalenopsisy a daří se jim dobře. Na východní okno nemám možnost..

sarkakom - (16) - 8.188 (?), 1.3.2013 13:46

tak tady jsou fotky mé spálené vandy :-( je focená zvrchu, ale když se kouknu vodorovně, tak je to opravdu jen tam, kde končí váza, výš už ne...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz