Sesazení phalaenopsis



host - 76.2 (?) 
18.1.2010 21:19, zobrazeno: 8526x

Jelikož na parapetu už není místo, napadlo mne, sesadit několik orchideí do jednoho velkého květináče.Jenže nevím jak to udělat. Vsadit je přímo do společného substrátu, nebo každou zvlášť ve svém květináči a ty pak umístit do velkého kovětináče a zasypak substrátem? Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 209.2 (?), 19.1.2010 14:06

Myslím si, že je lepšie ponechať každú rastlinu vo svojom kvetináči a zbytočne ich nesadiť do spoločného. Spoločný kvetináč má tú nevýhodu, že je v ňom príliš veľa substrátu, ktorý nebude stíhať dostatočne rýchlo vysychať. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Věrka2 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 122.111 (?), 21.1.2010 8:27

Já nějak nevím, asi to nebude nejlepší nápad.

Sezazené Phalaenopsisy jsem viděla jen jednou a to na výstavě v Praze a byly to malé mini Phalaenopsisy. Dokonce si myslím, že to bylo sezazené jen pro efekt a pouze na dobu výstavy.

Nezdá se mi to být dobrý nápad a to jednak proto, co píše host nade mnou, taky proto, že bych se bála, kdyby jednu rostlinu postihla nějaká "nehoda", že se rozšíří i na zbytek. Ale hlavní důvod je ten, že já preferuju u Phalaenopsisů průhledné květináče a nevím o tom, že by se vyráběly i průhledné truhlíky nebo průhledné květináče tak velké, aby se tam daly dospělé velké Phalaenopsisy sesadit.

Dokázala bych si to představit zase jen u malých mini rostlin.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika