Orchideje a mravenci

hanca - (10) - 146.28 (?)
12.6.2010 21:13

Pokud můžete tak nejrychlejší je opravdu potopení květináče do vody a počkat až se utopí. S orchidkami je to trochu problematické, protože vylučují cukrovou šťávu, která je pro mravence velice lákavá. Přeji hodně štěstí. Minulý rok jsem zápasila v bytě s faróny a potopení květináče fungovalo spolehlivě. Jen jsem z těch mravenců měla trochu "pocuchané" nervy. :o)) Pokud máte faraóny tak prohlédněte podmisky VŠECH květináčů, velice rychle se množí a velice rádi se i stěhují.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 116.15 (?), 16.5.2010 13:50, zobrazeno: 8469x

Prosím o radu, během dvou týdnů jsem při zalévání orchidejí zjistila, že se mi uvnitř usadilo velké množství mravenců, snad si tam udělali hnízdo. Potopila jsem celý květináč do vody, část mravenců se asi utopila, ale dnes jsem to samé zjistila u další květiny a nevím, jak se těch potvůrek zbavit. Poraďte prosím, díky Dáda

hanca - (10) - 146.28 (?), 12.6.2010 21:13

Pokud můžete tak nejrychlejší je opravdu potopení květináče do vody a počkat až se utopí. S orchidkami je to trochu problematické, protože vylučují cukrovou šťávu, která je pro mravence velice lákavá. Přeji hodně štěstí. Minulý rok jsem zápasila v bytě s faróny a potopení květináče fungovalo spolehlivě. Jen jsem z těch mravenců měla trochu "pocuchané" nervy. :o)) Pokud máte faraóny tak prohlédněte podmisky VŠECH květináčů, velice rychle se množí a velice rádi se i stěhují.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz