orchidei
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 185.178 (?), 25.2.2007 14:17, zobrazeno: 13203x
chtel bych se zeptat jestli se ma orchidei phalaenopsis hnojit i v zime nebo jen v dobe kvetenstvi, predem diky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.222 (?), 28.2.2007 17:01
Dobrý den, reaguji na váš dotaz ohledně hnojení orchidejí v zimě. Já pěstuji orchideje asi 7 let, pěstuji je doma na parapetu u okna a musím říci, že nemám zrovna moc dobré zkušenosti s přihnojováním orchidejí v zimním období.Neznám sice Vaše pěstební podmínky ale myslím si, že zrovna phalaenopsis to do toho jara úplně v pohodě vydrží i bez přihnojování, samozřejmě za předpokladu, že budete substrát udržovat mírně vlhký.Já začínám přihnojovat až když vidím, že začíná nový růst kořenů.Pak mírně zvýším zálivku do které přidám hnojivo.Hlavně pozor na podíl hnojiva ve vodě.Orchideje potřebují jen nepatrné množství hnojiva a je rozhodně lepší než si moc silnou koncentrací tu kytičku zničit, hnojit slabým roztokem a třeba každý týden.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ninaanin - (2), 18.3.2007 15:44
Zdravím, přihnojuji při každé zálivce, ale jednou za 2 měsíce propláchnu všechny orchideje pod tekoucí vodou. Nemám tedy moc zkušeností, pěstuji teprve druhým rokem. Ale jsem obrovský nadšenec. Phalaenopsis kvetou stále a dokonce vyženou další výhony na květ a tak kvetou na starých a i nových. Taktéž listy jsou pěkný a stále rstou další. Ale moc ráda bych pěstovala epifyticky. Zkusila jsem to na kmenu borovice (phalaenopsis), ale za dva dny jsem květinku vrátila zpět do květníku, neboť se mi jevila povadlá, i květy. Máte někdo zkušenost a podělíte se? Nina
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.160 (?), 17.8.2007 13:24
Ja jsem zacala s pestovanim orchidejí epifyticky letos a musim rict, ze nez se rostlinka chytne, tak ji to celkem trva, odnese to i nejaky ten list (povadne nebo ulne odumre) nebo kvet, ale kdyz se chyti, mam z toho dvojnasobnou radost. Nekdy to odnesla i cela rostlinka, ale nevdavam se:) Rostlinky jsem ted dala pres leto ven a kazdy den je rosim. Totez plati i kdyz je mam doma. Nastesti mame doma nektere zdi kamenne a pod tim dlazbu, tak neni s rosenim problem. Mam je uvazane nastrihanymi prouzky puncoch na korkove kure nebo na vetvy z vinne revy. K nim jsem pridala i bromelie, popinavy fikus (Ficus pumila) a tillandsie. Vse je dobre popsano v knizce Orchideje, nejkrsnejsi druhy a hybridy. Preji mnoho uspechu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 93.119 (?), 9.9.2007 13:06
Muže my někdo poradit, jak přezimuje orchidea?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.102 (?), 27.9.2007 14:39
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.66 (?), 17.1.2008 17:51
Dobrý den, máme tři orchidee stejného druhu - Phalaenopsis. Jedné z nich však postupně zasychají všechny pupeny. Sotva nějaký pupen povyroste, tak už jeví známky uschnutí. Květiny má tři šlahouny s pupeny.Ostatní květiny prospívají, všechny mají stejnou péči. Můžete mi poradit kde je chyba? Děkuji za odpověď. cukr2005@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|