Trativod



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
host - 20.243 (?) 
18.2.2011 11:08

Dekuji, Vsem moc za odpoved.Pri koupi chaty nam bylo receno, ze jimka, ktera je jak jsem vyse uvadela,  zapustena v zemi, jsou to asi 3 skruze, je vyvedena trativodem, chata je v chatove oblasti, mohu rict, ze vsichni to maji vedeno stejne nebo li obdobne, prijde mi, ze jimku odsavame jenom my :-), nevite o nejakem dobrem reseni, aby jsme ji nemuseli tak casto odsavat???Dekuji moc

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
         
host - 178.235 (?), 18.2.2011 13:32

Pokud to tak je, pak Vaše jímka není vyústěna do žádného trativodu, nebo je trativod už nefunkční (zanesený) a musí se vykopat nový.Kopal jsem nový a pomohlo to.Do doby, než jsme se mohli napojit přímo do veřejné kanalizace s centrální čističkou.Tam se pak veškeré jímky a septiky vyřazují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 18.2.2011 15:45

Množství odpadní vody sváděné do septiku nebo usazovací jímky se dá zredukovat rozdělením odpadů odcházejících z chaty. Splaškovou vodu z WC a ze dřezu v kuchyní do septiku nebo jímky, vodu z koupelny rovnou do trativodu. V případě usazovací jímky je skutečně výhodnější mít 2 nádrže za sebou. V první se usazuje kal, přepadem odchází do druhé a odtud v podstatě jen špinavou vodu odvedete trativodem do terénu. Pokud Vám trativod neodtíká, vyčistit nebo vyměnit, odvod vody často zanesou vysrážené tuky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 20.243 (?), 28.2.2011 9:55

Dobry den, chtela bych poprosit vsechny sikovne kutily, jestli by nam neporadili s odtokem splaskove jimky.Uz jsem se zde tazala na splaskovou jimku, bohuzel jsme zjistili, ze nase jimka nema zadny trativod, ale je to jen splaskova jimka, ktera se musi vyvazet, vzhledem k tomu, ze jsme si udelali na chate koupelnu, tak to budeme muset resit, aby jsme kazdy tyden nemuseli vyvazet septik,  tak jsme to vyresili takto: jimka je ze 4 skruzi a chceme to z boku navrtnout v polovine jimky, pripojit plast.trubkou na 200 l barel, ktery bude napojeny na dalsi 200 l barel a ten bude na dne navrtane diry na odtok splas.vody, pod temito dvema barely bude kamenna drt podsypana piskem, vlastne budou to takove dva prepady, vse bude asi ve dvoumetrove vysce, budu rada za vsechny nazory a rady, diky moc jsme uz zoufaly, jak to vyresit.Zda se nam to jako jedinne reseni.Jinak jsem uz prkladala foto, na teto strance/je to fotka se zidkou)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 160.145 (?), 17.3.2012 9:24

Dobrý den, asi před 5 lety jsme koupili na malé vesnici rodinný domek, kde jsou veškeré odpady  (i z WC) svedeny do dvoukomorové vsakovací jímky. Jedna komora od druhé je asi 5 metrů. První jímka blíže domu je pravidelně vyvážena tzv. "hovnocucem", druhá jímka je zhruba stejně velká(betonové skruže hlouběji v zemi). Tato druhá jímka se nikdy nevyvážela, vše vsakuje zem. Za celých 5 let jsme ani nevěděli, kde vlastně ta druhá nádrž je, pak jsme ji našli. Odkopali jsme asi 1m hlíny (do hloubky) a narazili jsme na velmi silný plát plechu. Po odkrytí byla nádrž plná. Nechali jsme ji tedy vyvézt a husté mazlavé usazeniny na dně, které se tam za mnoho let vytvořily, jsme vybrali. Bohužel dále přitékající znečištěná voda se nevsakuje tak rychle, jak bychom chtěli. Není možné odpad svést do nějaké kanalizace, žádná na vsi totiž není a asi tak rychle nebude. Mám tedy dotaz: Nevíte, jestli existuje nějaký bio přípravek, který by "rozpustil" na dně druhé nádrže hustý mazlavý kal, který je pravděpodobně již hlouběji v hlíně a asi vytvořil něco jako nepropustný jíl. Je nějaká pomoc? Děkuji moc za radu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 164.4 (?), 17.3.2012 9:54

ta země bude nasáklá i deset metrů dokola, černým smradlavým mazutem, mám s tím vlastní zkušenosti, kdy při kopání kanalizace v metru a půl 25 metrů od příkopu plného takových to sraček byla země černá od splašků, doporučuji udělat tříkomorovou žumpu a dá se koupit chemie a v poslední komoře je už jen voda, ta by se dala nechat vsakovat do trativodu nebo do budoucna pořídit kořenovou čističku, když bude kanalizace, ušetříte nemalé částky za stočné a nemusíte se napojovat na kanalizaci a jdou získat i dotace... už jenom stočné je teď drahé a co časem, kdy je kvalitní vody málo... navít zrušením trativodu ulehčíte spodním vodám a zaneřáděním studní v okolí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 120.190 (?), 17.3.2012 13:03

Jedině to udělat znova a pořádně. Jestli je to domek na trvalé bydlení pak je to jediné dobré řešení. 1) Tříkomorový septik z palstu. 2) Za septik Filtr z plastu, kde se odfiltrují jemné části. Pak už vytéká jenom špinavá doda tu odvést plnou PVS trubkou na místo v saku, kde bude rozdělovací jímka, z ní drenážní plastové trubky. Délka trudek a velikost septiku je podle počtu obyvatel... I ten septik je dobré jednou za cca 2 roky odčerpat a protože to dělám malým čerpadlem tak dávám na rozpuštění kalů jednorázově 2-3 sáčky "Aktivátor septiků". Ve filtru mám plastový labyrint, ten se jenom propláchne. Je to lepší než čistička, menší náklady, bez proudu, až na to čištění po dvou letech je to bez starostí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 186.52 (?), 7.4.2012 19:56

Dobrý den, kupte si betonový čtyřkomorový septik a zbudujte kořenovou čistírnu, která Vám pěkně zapadne do zahrady... případně ji můžete doplnit ještě jezírkem, získáte pěkné zahradní zákoutí, zbavíte se problémů s vypouštěním odpadní vody a vše bude legální a ekologické... Jinak vypouštět odadní vodu do podzemí trativodem je zakázané!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika