Co s vodou?



Stránky: 1,  2   
host - 40.178 (?) 
19.7.2007 14:43, zobrazeno: 28849x
Dobrý den. Začínám stavět rodinný dům a ve stavebním povolení mám jímku na vyvážení. Rád bych si před ní pořídil účinnou ČOV s mikrofiltrací a z jímky používal část vyčištěné vody. Nevím co se zbytkem vody. Denně půjde celkem cca. o 450 litrů. Problém je v tom, že pozemek kde budu moci zalévat je pouze 500 m2 a je tam jílové podloží. Nemožná je tak i varianta se vsakováním do podzemních vod. Je nějaké další elegantní a levné řešení co s vyčištěnou vodou kromě obyčejné zálivky, jezírka a zpětného použití (k praní, na WC)? Také nechci, aby se jednalo o vodní dílo. Předem děkuji za odpověď.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 215.1 (?), 19.7.2007 15:00
A dešťovou kanalizaci v obci snad máte, ne?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 40.178 (?), 19.7.2007 15:19
Bohužel, dešťová kanalizace v obci je jen částečná a není u mého pozemku :-( ... uvažuji i o výsadbě vhodných rostlin, keřů a stromů, které jsou schopny vsáknou a vypařit velké množství vody. Hledám někoho kdo s tím má zkušenosti - bříza, vrba, líska, případně vhodné keře a traviny. Díky za pomoc.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 123.26 (?), 30.7.2007 9:47
450 litrů na 500m2 je jako prd. Z toho bych si hlavu nelámal, když to není ani 1l/m2...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 40.178 (?), 31.7.2007 7:23

Díky za utvrzení názoru. Máte pravdu. Je to prakticky jako necelý 1 mm srážek denně navíc. Teď jen vybrat dobrou čov-ku, abych se nemusel bát vyčištěnou vodou zalévat. Rozhoduji se mezi čističkou Topas 5, Bioclar od firmy Biowa a čističkou od firmy Asio. Máte nějaké zkušenosti? Také nevím jakou nejvhodnější velikost jímky na vyčištěnou vodu zvolit a jestli budu muset tuto vodu provzdušňovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 81.20 (?), 11.12.2013 10:48

Po zkušenostech s čističkou Topas5 bych se produktům firmy Topolwater obloukem vyhnul. Pořídili jsme si pro náš rodinný domek se 3 členy rodiny jejich model Topas 5. Zprvu čistička v pohodě naběhla, množství aktivního kalu bylo na předepsané úrovni. Ale již po 3 měsících provozu se začal objevovat silný zápach a celá čistička se na povrchu všech komor postupně zaplnila silnou biologickou pěnou. Podotýkám, že jsme prováděli všechny návodem předepsané servisní úkony (a to není zrovna úplně jednoduché, obzvláště s návodem psaným pro vystudovaného technika a naprostou absencí obrazového znázornění servisních postupů) a nepoužívali nedoporučené čistící a jiné chemické prostředky. Na telefonické i emailové dotazy k řešení situace výrobce zprvu vůbec nereagoval (u emailů tvrdil, že mu nedorazily, telefony nezvedali nebo byli nedostupní). Když už jsme se s nimi konečně spojili, technici byli neochotní se s námi vůbec bavit ("musím teď pryč, odjíždějí mi kluci", "biologická pěna není důvod k reklamaci") a případně radili zásahy, které nás pěny stejně nezbavily (sbírání pěny, vylít Savo do čističky, přepínání režimů provozu ČOV apod.). Každopádně nikdo z nich nebyl ochotný přijet se na jejich výrobek podívat. Až se nakonec po půl roce provozu čistička zcela ucpala a v domě nám začaly přetékat odpady. Příčnou bylo zatvrdnutí pěny v jedné z komor čističky (Citát vedení firmy – p. Topola: "to nemůže být pěnou."). A co myslíte, přijel k nám někdo servisovat nefunkční čističku v této krizové situaci? Ne, jen si nás přehazovali po svých telefonech, slíbili že zavolají, ale už se neozvali. Nyní jsou jejich telefony buď nedostupné, nebo je nezvedají. Když jsem se konečně dovolal technikovi, který měl hned druhý den ráno v 8 h zavolat a samozřejmě nezavolal, sdělil mi, že nezavolal, protože jsme mezitím mluvili s někým jiným. Jenže ten nám stejně nic neporadil. Technik mi posléze řekl: "Co mám tedy dělat?". A telefony zase nikdo nezvedá... Navíc jsme zjistili, že obdobný problém stejné čističky s výrobcem už půl roku řeší naši známí. Je zde tedy závažný problém jak ve fungování čističky, tak především v absenci jakéhokoliv technického servisního zázemí i v době záruky na ČOV. Natož asi po uplynutí záruky. Budeme tedy řešit reklamaci oficiálně písemně v zákonných lhůtách, ale obávám se, že to nakonec stejně skončí výměnou za čističku jiného výrobce, která bude fungovat a na kterou výrobce poskytuje servisní pomoc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mr.Cynik - (49), 30.7.2007 20:26
Co rýži? 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 40.178 (?), 31.7.2007 7:30
Pane Cyniku, jestli se Vašeho návrhu chytne má manželka, tak Vám mnohokráte děkuji za krásně strávené budoucí odpoledne, víkendy a dovolené... na rýžovém políčku
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 212.130 (?), 29.10.2007 10:25

Dobrý den, pokud chcete budovat čov s jímací nádrží na vodu, kerou budete dále používat na zalévání zahrady, t.j. že bude 100% využita kořenovým systémem. Musíte mít stavební povolení a souhlas vodohospodářského úřadu. Stavba taková není vodním dílem, nenechte se obalamutit na úřadě (pokud budete chtít, pošlu Vám na emila odkaz na stránky kde se tato problematika řeší). Tento způsob využití nebo nakládání z odpadními vodami je legislativně nejjednoduchší, ale připravte se na to, že se Vás budou ptát kam s vodou v zimním období. Dá se to řešit, dle situace, s přepadem do vodoteče, nebo s zemním filtrem. Na tyto stavby ale už potřebujete projekt od hydrogeologa nebo někoho kdo má na toto oprávnění. Kdežto na stavbu čov+ jímací nádrž nemusíte mít specialistu, postačí Vám jakýkoliv projektant. Vím to 100% řešil jsem to samé také. Jelikož neznečisťujete ani povrchové ani spodní vody, nepotřebujete ani souhlas životního prostředí. Jen budete každoročně dávat vzorek z laboratoře, že tzv. vyčištěná voda je v norně. Já mám jímku 10m3, jsme 4 členná rodina a je to v klidu. Můžete také v zimním období zajít na čističku ať Vám jímku vyvezou, ale platíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 212.130 (?), 29.10.2007 10:27
Zkuste se podívat na čov biocleaner.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika