 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, host, 21.6.2025 U stolních odrůd s velkými hrozny je potřeba nechat víc listové plochy a je na každém pěstiteli jak se s tím popere, jestli 8 půlených hroznů a nebo 4 celé hrozny a ze zbylých 4 oček nechat pouze listovou plochu bez hroznů, případně zapojit více... celý příspěvek > |
| Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, host, 21.6.2025 Nenám nyní čas to dohledávat, ale jedna z hodně rozšířených odrůd pro výrobu vína má podle popisu kopřivové aroma, ale o stolní Prim se nejedná. | Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, host, 21.6.2025 Vám jde moštovat Prim? U mě jedině v době, kdy ještě není zralý a muselo by se tam nasypat spoustu cukru do burčáku. Přezrátá Bianca s vysokou cukernatostí nejde moštovat o mnoho lépe než Prim a to jsem četl jak jí mají snad i někde v Rusku lány na... celý příspěvek > | Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 21.6.2025 O slunečním úpalu ať už ho na různých plodinách vyvolávalo co chtělo vám můžu říct to, že největší problémy jsem měl v zahradě, kde slunce svítí tak polovinu času oproti polím za barákem a v sadu.
| Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 21.6.2025 Tak to už máte po žních? Ze střední Moravy. Včera prý začala sklizeň moderních odrůd meruněk u Znojma. Podle záběrů v televizi ještě hodně podtržená... Jak člověk stárne, zdají se mu ta vedra nesnesitelnější než byla v mládí, vidím to sám... |
| Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 20.6.2025 Zastínit. Některé odrůdy rybízu jsou k úpalu citlivější, třeba Titania. Odolnější je např. Sofijevská nebo odrůdy z Bojnic. | Žloutnutí plodů černého rybízu, MilosK, 20.6.2025 Já nevím odkud jste ale u nás už skoro 14 dní jasno a pal jak prase. | Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 20.6.2025 Pane Bože, není to od začátku roku ani na pořádné sušení sena, jaké uvaření? |
| Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 20.6.2025 Opět spálení (uvaření) sluncem... Už je to tady letos několikátý dotaz - a to mají tropy teprve přijít. Lída | Žloutnutí plodů černého rybízu, host, 20.6.2025  Letos, když začal černý rybíz uzrávat, objevilo se žloutnutí a měknutí plodů. Prosím o radu, co s tím. Děkuji Iva Tomášková | Fíky, host, 19.6.2025 Jestli je venku, tak je to divné. Já je mám ve skleníku a podmiska jim stačí. Jitka |
| Fíky, Petr z Pardubic, 19.6.2025 Ty fíkovníky mají asi opravdu velké nároky na vodu. Ta největší sazenice odrůdy Black Mission přes den v největším teple svěšuje vrcholek. Přitom jsou zamulčované a každý den zálevané. | Choroba černého rybízu, MilosK, 19.6.2025 Tak jsem teď Koukal na zahradě, a černý rybíz to dělá letos opravdu hodně, žádných pár kuliček jak jsem psal. To jsem vycházel z minulých let. Je to fakt hodně, určitě víc jak půl úrody. Tak se za těch pár kuliček omlouvám, myslel jsem že přehánite. | Choroba černého rybízu, host, 18.6.2025 Dělá to i keř angreštu drtivou většinu dne zastíněný pod stromem... | Choroba černého rybízu, host, 18.6.2025 Souhlas, upečené od horkého slunce... Lída |
 |
|